Välj en sida

Åre Pistkarta

Nedan hittar du Åre pistkarta i två olika format. För bättre upplösning och kvalitet är PDF-formatet det bättre alternativet. För att lättare använda Åre pistkarta i mobilen rekommenderas även PDF-formatet. Här är Åre pistkarta i pdf-format

åre pistkarta

Åre, som ligger uppe i västra Jämtland, har länge varit en populär skidort dit folk i alla åldrar gärna flockas. Här hålls det otaliga tävlingar i skidåkning under vinterhalvåret, som exempelvis Alpina VM, men det är även ett populärt resmål under sommaren. Åre är en av de största turistorterna i Sverige, och är en plats som är väl värd ett besök.

Skidåkning

I Åre finns det all möjlig skidåkning man kan prova på.  Vare sig du söker efter en lugn och fridfull tur i naturen på fjället ellet full fart i backarna så finns det här. Man kan även prova på att åka offpist. Med 42 liftar och 89 nedfarter finns här något för alla. Det finns kurser för både alpin skidåkning som längdskidåkning. Du kan också prova på att åka under några av de kvällsturer som erbjuds.

Även snowboardåkare finner roliga pister och utförsåkning på detta fjäll. Vill man öva på sina tricks finns det också parker dit man kan gå.

Utanför backen

Förutom skidåkning finns här mängder med olika aktiviteter att prova på. Från ridning, jakt och fiske till hundspann, camping och avkoppling. Sedan finns det även snöskoterturer och snöskovandring. Med andra ord något för alla.

Är man ovan på hästryggen finns det kurser med instruktörer man kan ta. Detsamma gäller om man vill åka hundspann. Då finns det guidade turer man kan få åka med på. Hundspannet körs av erfarna ledare med kunskap både om sina hundar och om området.

Ett tips är att campa på någon av campingplatserna som finns i området. Detta kan ju låta som att det blir ganska kallt, men det är ett bra sätt att verkligen uppleva fjället på. Har du tur kan du även få en skymt av norrskenet. Vill man koppla av efter alla aktiviteter så finns det olika spa anläggningar som man kan söka sig till.

Shopping

Shoppingen i Åre är precis lika bra som i någon av de större städerna. Här finns otaliga butiker med allt från sportutrustning till heminredning. Efter att man vandrat runt en stund bland alla butiker så kan man slå sig ner på något av de mysiga cafeérna för en härlig fikastund.

Åre