Välj en sida

Canazei

Canazei,  som är en del i det otroliga skidsystemet Dolomiti Superski, är beläget i italiens nordöstra delar. Här har du tillgång till hela 400 lifter som ligger utspridda i tiotals olika dalar. Här finns även startpunkten till Sella Ronda sträckan som nästan är ett måste om man befinner sig i detta område.  Vill man besöka fler närliggande platser tar man sig härifrån lätt till både Marmolada och Val Gardens.

Bergspass och pister

Canazei har fördelen att vara nära beläget till många olika bergspass där det finns offpist åkning för de den mest våghalsige. Då området är så otroligt stort finns här verkligen något för alla. Pister i olika svårighetsgrader kombinerat med skidlektioner gör det här till ett paradis för både experter till de mest oerfarna skidåkarna. Det passar även som resmål för hela familjen då knatte lektioner också erbjuds för de allra minsta.

För att ta sig runt de olika pisterna och skidstråken kan man antingen göra en dagstur med Sella Ronda, som sträcker sig runt det stora bergsmassivet. Då får du uppleva många olika pister och utförsåkning beroende på vad du väljer. Annars kan man även använda liftarna hur man själv vill för att ta sig till platser som ligger utanför Sella Ronda.

Cuisine

Italien är ju känt för sin otroligt goda mat, och det gäller även i skidorterna. Du kan välja mellan att äta uppe på fjället eller nere i byn. På fjället rekommenderas en varm tallrik med pasta att avnjutas till utsikten över de massiva alperna. Väljer man att äta nere i byn så ska man passa på att prova äkta italiensk pizza. Vad kan vara bättre än favoritpizzan efter en härlig dag i backen.

I byn finns även diverse after-ski  och barer som är värda ett besök efter en heldag med aktivitet. Här kan du sitta ner och slappna av medans du sippar på din favoritdrink eller ett härligt italienskt vin. En favorit för både vuxna och barn är Bar International, där man kan avnjuta klassisk italiensk gräddglass och en kopp kaffe.

Canazei