Välj en sida

Cervinia pistkarta

Cervinia

Denna fantastiska skidort är belägen i italiens norra delar, nämligen Aostadalen. Skidorten ligger precis vid Matterhorns fot, och är i anslutning till Plateau Rosa glaciären. Här kan du åka skidor nästan hela året runt då temperaturerna håller sig ganska låga även under sommarmånaderna. Ta några av Europas högsta lifter upp på berget för en riktigt kul åktur.

Skidåkningen

Här kan du välja mellan avancerad offpist och backar för både nybörjare och barn. Gillar man adrenalin så är Cervinias offpist verkligen att rekommendera. Men skyhöga fallhöjder och bra snö blir det skidåkning utöver det vanliga. Är man mer i nybörjarstadiet eller helt enkelt inte gillar stora stup och fallhöjder så finns det pister med olika svårighetsgrader där allt regleras och kontrolleras dagligen av de som jobbar i pisterna.

För den som är riktigt våghalsig kan man här prova på heliski. Då flyger man upp i helikopter till de allra högsta topparna för att sedan åka ner för berget antingen med skidor eller snowboard. Turerna är ofta dagsturer och man har chansen att besöka flera olika offpister och toppar under en dagstur.

Aktiviteter

Efter att man har varit ute och haft kul i backen så kanske man vill uppleva något annat en stund. Då har Cervinia mycket att bjuda på. Här finns exempelvis  en naturlig isrink där man kan byta ut skidorna och istället åka skridskor med hela familjen.

Man kan även prova på att trava längs det utlagda stråket för snöskor. Att gå runt i snöskor är en annorlunda men väldigt rolig upplevelse som garanterat kommer att leda till mycket skratt och skoj.

Vill man hellre vara inomhus så finns en simhall tillgänglig där man kan spendera tid i de olika poolerna och sedan njuta av värmen i bastun.

En dagstur till Valtournenche

Cervinia är en relativt liten stad så vill man bege sig till ett lite större område för en dag så rekommenderas en dagstur till närliggande Valtournenche. Här finns det ett bra utbud av butiker där man kan gå runt och shoppa. Även olika sportcenter finns här tillgängliga där du kan spela tennis, volleyboll, fotboll eller klättra. Vill man ha lite avkoppling så kan man söka sig till den traditionella turkiska bastun.

Cervinia