Välj en sida

Kittelfjäll

I lappländska fjällvärldens vackra natur ligger den lilla skidorten Kittelfjäll. Orten har rykte om sig för att vara lite mystisk och är inte lika känd som Åre eller Sälen. Kittelfjälls offpist är något alldeles extra, och det är många som kommer hit för att prova på att åka skidor i den fina snön. Förutom en grym offpist upplevelse kan du här prova på heliski, där du flyger en helikopter hög upp på fjället för att sedan ta dig ner via skidor eller snowboard.

Skidåkning

Som tidigare påpekat har Kittelfjäll en helt otrolig offpist. Du kan ta liften direkt upp och vips så har du framför dig ett fantastiskt skidberg med olika svårighetsgrader och varierande skidåkning. Snön här är härligt torr pudersnö som passar perfekt för skidåkning.

Vill man prova på den unika heliski-upplevelsen så åker man på en heldag som börjar med en helikoptertur upp på fjället. Väl där så kan man åka offpist i egen takt. Grupper är om fem personer i varje, alla med en erfaren guide. Är man mindre än fem personer blir man ihopparade med andra för att skapa en grupp på fem.

Vill man inte åka helikopter men ändå ta en hel eller halvdags tur upp på någon av topparna så kan man prova på catski istället. Då åker man upp i en Pistenbully 300 med en grupp på femton personer. Detta är i en lite lugnare takt, och ogillar man att flyga så är ju detta att föredra.

Sagavägen

Kittelfjäll ligger längs den mytomspunna Sagavägen som sträcker sig från svenska Örnsköldsvik till norska helgelandskusten. Det är på grund av denna väg som även Kittelfjäll själv har kommit att bli ansedd som en mystisk plats. I en mix av svensk, norsk och samisk folktro kan man här höra mystiska sagor om älvor, jättar, troll och  näcken själv. Sagavägen är full av rastplatser med små stråk där historierna verkligen kommer till liv, något som är kul för både vuxna och barn.

klart.se

Kittelfjäll