Välj en sida

 

Sälen

Sälen som ligger i Sälenfjällen, det största alpina området i norra europa, är platsen där natur och utomhusaktiviteter möter inomhusaktiviteter och avkoppling. Oavsett vilken tid på året man bestämmer sig för att resa hit så finns det mängder med aktiviteter. På vintern gäller ju såklart skidåkning, medans man under de andra säsongerna kan göra allt från att vandra, cykla och plocka svamp eller bär. En resa hit gör hela familjen gott, både stora som små.

Skidåkning i Sälen

Under vinterhalvåret är ju såklart skidåkning i fokus på sälenfjället. Med ett otroligt stort urval av olika backar och spår finns det mycket att välja mellan. Här är det fritt fram för både erfarna åkare som nybörjare. Är man sugen på en adrenalinkick kan man prova på utförsåkning eller söka sig till någon av de många svarta pisterna som finns. Är man ny i backen så finns det lugna gröna pister där man kan lära sig att åka i lugn och ro.

Känner man för ett äventyr utanför pisterna så finns det både längd och turåkning. Kanske tränar du inför ett lopp? Eller bara vill glida runt på skidorna och njuta av landskapet? Det är det perfekta sättet att göra det på. Lugnt och stilla kan du här känna dig som ett med naturen. Dessutom så är Sälens längdspår fritt att åka på, helt utan kostnad.

Är man en snowboardåkare så finns här den största parken i Sverige. Med mängder av olika hopp, rails och features. Både skid- och snowboardåkare kan här även prova på offpist för ett lite mer fritt åkande.

Inomhusaktiviteter och avkoppling

Behöver man en stunds avkoppling från backarna så finns det en hel del andra aktiviteter man kan prova på. Varför inte ta sig till äventyrsbadet där du kan prova på olika rutschkanor, inomhus surfing eller bara njuta i någon av bubbelpoolerna. Vill man så finns det även många olika sjöar i området så på vintern kan man bada isvak, eller på sommaren bara ge sig ut för en simtur. Söker man en stunds avkoppling kan man söka sig till något av de många olika spa-salongerna som finns.

Här finns även biosalonger och bowling för dom som vill. Letar man efter aktiviteter som hela familjen eller kompisgänget alla kan vara med på utanför backarna så är dessa två val perfekt. Det bästa är att köra en runda bowling, för att sedan koppla av i biomörkret och njuta av en film.

Shopping och cuisine

På sälenfjället finns det även en hel del shopping för den som är sugen på en shoppingrunda. Förutom de olika butiker som finns i de närliggande byarna och på fjället självt, så finns även Experium. Det är en stor galleria och upplevelse värld. Här ligger även ovannämnda äventyrsbadet, bio och bowling. Det perfekta stället för en heldag inomhus.

Sälen är även känt för sina förstklassiga restauranger, barer och krogar. Oavsett om du är sugen på svensk husmanskost, italienskt eller sushi så lär du finna det här.

Sälen