Välj en sida

Serre Chevalier

Serre Chevalier ligger i södra Frankrikes Alpina område. Platsen har ca 300 soldagar om året, så oavsett när du är här kan du räkna med att få bra väder. Med 250 km i pistlängd som finns i olika svårighetsgrader kan hela familjen vara med och ha kul i denna skidort. Byarna som ligger nere i dalen är alla gamla traditionella byar som är sammanlänkade av en huvudväg.

Pistar och utförsåkning

Denna skidort är känd för sin utförsåkning och det är många som söker sig hit för en riktig adrenalinkick. Att åka offpist i detta område är mycket populärt och det finns många bra startpunkter att ge sig av ifrån. Många offpist leder tillbaka till skidspåren, men det finns några som leder till andra dalar och stråk. Skogsåkning är även en stor favorit bland offpiståkare i området, då de bjuder på naturliga hinder i vacker natur.

Vill man hellre åka under mer kontrollerade former så finns det pister från grönt upp till svart att välja mellan. Här finns det även skidlektioner för de som är nybörjare eller om man bara vill friska upp minnet. För att ta sig upp till pisterna kan man välja mellan olika liftar, både stolliftar, expressliftar och barnliftar finns tillgängliga.

Byarna

På Serre Chevalier dalens botten hittar man 13 olika byar i 4 olika områden. Dessa byar är som ovan nämnt ihoplänkade med en större huvudväg, och de har alla något att erbjuda. Den gamla byn Briancon är kanske den som är mest sevärd. Med gamla vackra byggnader har den lilla by en stor charm. Det är den högst lokaliserade byn i den Europeiska Unionen. Briancon har länge kallats för staden av konst och historia. Den är verkligen väl värd ett besök om man tar en paus från backarna. Här kan du vandra runt på kullerstensgator och slå dig ner på ett trevligt litet cafeé för en fikastund.

Är man ute efter en stunds avkoppling ska man söka sig till byn Monetier, som är känd för sina varma källor. Denna by är mindre och lugnare än de andra byarna i området. De gamla varmvatten källorna är ihopkopplade med en spa anläggning dit man kan går för att bli ompysslad och njuta av ett trevligt bad med utsikt över glaciären.

Väder Serre Chevalier

Serre Chevalier