Välj en sida

Sestriere

Sestriere ligger i de nordvästra delarna av italien, bara några mil från den franska gränsen. Även om staden är äldre så byggdes skidorten år 1930, och är en av de äldre skidorterna i området. Orten blev ombyggd och renoverad efter andra världskriget. Idag är den ett populärt resmål för skidåkare världen över, då både VM och OS har hållits här.

Skidåkning

I Sestriere kan du åka både på olika pister, offpist och i en park. Pisterna finns från grönt upp till svart. Det finns även turåkning om man vill uppleva det vackra landskapet.  För barnen finns det knatte pister där de kan lära sig att åka utan risk för att bli överkörda av större åkare.

För de som gillar en adrenalinkick kan man söka sig lite högre upp med hjälp av liftarna för offpiståkning. Där finns ett lite större urval av platser att starta ifrån och snön är även bättre. Snowboardåkare och de som gillar att trixa kan besöka parken där det finns olika hinder, grinds och hopp att navigera sig fram mellan.

Aktiviteter utanför backen

Utanför backen finns det många andra aktiviteter man kan göra i Sestriere. Här finns ett sportcenter där man kan prova på olika sporter. Det finns även en simhall för dom som vill ta sig en liten simtur. På vintern finns även en isrink om man vill åka skridskor, något som kan bli en kul aktivitet för hela familjen.

En mer unik aktivitet att testa på är hundspann. Då får man åka runt med en erfaren tränare och hans hundar på en tur i området. Detta är ett kul sätt att se sig omkring och uppleva naturen på ett annorlunda sätt.  Shopping är också tillgängligt i området med många små butiker att besöka.  Vill man åka iväg på en dagstur så ligger Turin bara några mil bort.

Tips

Väljer man att besöka Sestriere rekommenderas man att köpa ett liftkort, då det annars kan blir väldigt dyrt uppe i backen. Det finns olika kort att välja mellan för både barn och vuxna, med olika tidslängder. Köper man guldkortet så har man självklart tillgång till fler platser och aktiviteter.

Sestriere