Välj en sida

Val Thorens

I franska Alpernas Savoie ligger den dynamiska orten Val Thorens. Detta är ett mycket populärt resmål som är mycket värt att besöka. Förutom himmelska backarna i de vackra Alperna där du kan åka i både reglerade backar och offpist, så finns här ett stort utbud av andra aktiviteter. Orten har även vunnit priset för världens bästa skidort vid två olika tillfällen.

Skidåkning och andra vintersporter

I Val Thorens har du chansen att uppleva offpist på ett helt nytt sätt. Nämligen ute på glaciärerna. Då åker du med en erfaren bergsguide som tar med dig ut på ett äventyr du sent kommer att glömma. Det är något med att inte bara se, utan även gå och åka skidor på en stor glaciär, som är väldigt speciellt.

Åker man hellre snowboard eller gillar freestyleåkning så blir man här inte besviken. Det finns nämligen en hel del olika parker med hopp och andra hinder. Det bästa stället är den så kallade Fun Slope. Hela backen är utsmyckad med olika hopp, grinders och andra hinder för att du ska kunna prova på så många olika tricks som möjligt.

Sist men inte minst så kan man i Val Thorens även prova på att åka toboggan, som är en sorts kälke eller pulka. Det finns en utstakad rutt speciellt för toboggans där alla som är fem år och över kan vara med. Det tar cirka åtta minuter att ta sig upp till startpunkten, sen är det bara att njuta av den 45 minuter långa rutten som är full med roliga svängar och annat.

Aktiviteter utanför backen

För bilentusiaster kan man här prova på att köra bil på en isbana. Då hyr man en av sportbilarna som erbjuds för att sedan köra runt i högsta fart på banan. Är man inte så mycket för bilar och fart så kanske man gillar att spela paintball. Det är något som också det finns att prova på istället för att vara i backen hela dagen.

Letar man efter en riktig adrenalinkick så ska man prova på paragliding. Då får du efter en introduktionslektion glida runt över Val Thorens underbara fjällvärld ihop med en kvalificerad instruktör som styr flygningen. Detta är utan tvekan det bästa sättet att uppleva de vackra vidderna på.

Shopping och mat

Val Thorens har ett stort shoppingutbud med två olika gallerior. Här hittar du allt från skidutrustning, till mode och heminredning. Det finns även flera souvenirshoppar där du kan köpa med dig unika små saker till vänner och familj. Vill du skicka hem ett vykort finns här även ett postkontor.

När det kommer till mat så finns det mycket att välja på i denna stad. Du kan antingen gå till någon av de 60 restauranger som finns lokaliserade i byn, eller också besöka de som finns uppe på fjället. Restaurangerna  har mat från världen över och det finns alltid något för att tillfredsställa hela familjen.

Väder Val Thorens

Val Thorens