Välj en sida
Vemdalsskalet

Vemdalen

I Vemdalen, som är Sveriges tredje största skidområde, finns det något att göra för hela familjen. Oavsett om du vill spendera hela dagen i backarna med alpin skidåkning, ute på fjället under olika turer, eller uppleva en dag med aktiviteter utanför backen så finns här något för både stora som små. En resa hit blir garanterat en upplevelse att minnas.

Skidåkning

Skidåkningen i Vemdalen är mycket varierad.  För den som gillar fart och stora fallhöjder finns det alpin skidåkning. Då kan du dra ut i någon av de stora backarna, och antingen åka i pisterna eller köra utförsåkning. Då Vemdalens fjäll är fulla av stora vidder finns det plats för alla utan att det blir för trångt.

Är man mer sugen på att uppleva fjället utanför pisterna kan man prova på turåkning. Glid runt i naturen på någon av de 18 mil rösade lederna som finns. Här kan du även passa på att öva på din längdskidåkning längs någon av de 7 mil tillgängliga längdspåren.

För barnen finns det skidskolor där de kan lära sig att åka skidor. Det finns också gröna pister som är anpassade så att barnen lätt ska kunna åka själva.

Andra aktiviteter

Förutom skidåkning så finns det i Vemdalen en hel del andra aktiviteter man kan prova på. En av de mer populära aktiviteterna är fjällvandring. Detta är ju såklart en aktivitetet som gör sig bäst under vårvintern eller på våren. Med olika vandringsleder och pittoreska picknickplatser är det en perfekt utomhusaktivitet.

Vill man prova på något mer traditionellt så kan man testa fjällridning. Vill man inte rida själv så finns det häst och slädturer. Då kan man krypa ner bland renfällarna på släden för en åktur i fjällens vackra natur. Dessa turer erbjuds på de olika skidorterna i Vemdalen både dag som kväll.

Isfiske är en annan aktivitet som är mycket uppskattad av stora och små. För att ta sig till någon av sjöarna kan man antingen ta bilen, eller hyra en snöskoter. Ta med en matsäck för en heldag ute på isen. Har man med sig skridskor kan det även bli ett kul avbrott för de små.

Shopping, mat och dryck

I området finns det många olika butiker om man känner för en shopping stund. Här hittar du inredning till hemmet, sport och friluftsbutiker samt mode och skönhet. Allt inom gångavstånd till varandra. Även matbutiker och Systembolaget finns med i urvalet av butiker.

Vill man äta ute finns här många olika restauranger som specialiserar sig på svensk husmanskost. Alla ingredienser är närproducerade på lokala gårdar. Vilket är både miljövänligt och smakrikt.

Vädret Vemdalsskalet

Vemdalsskalet